Blackberry Passport komt in 2 kleuren, wit & zwart

By | 22-08-2014

Voor de mensen die het nog niet wisten, BlackBerry, de ooit zo populaire smartphone producent lanceert komende maand in Londen een nieuw toestel, de Blackberry Passport.

Deze Blackberry Passport komt dicht in de buurt bij voorgaande Blackberries. Namelijk een toestel met een fysiek toetsenbord welke vooral onder zakelijke gebruikers erg populair waren.
De Passport heeft zijn naam de te danken jawel het echte paspoort. Het toestel is namelijk exact even groot als een normaal paspoort.

Het 1e wat opvalt bij de Blackberry Passport is dat het toestel is voorzien van een Full HD 4,5 inch scherm met een resolutie van 1440 x 1440 pixels. Dit schermoppervlakte komt overeen met een normaal 5 inch toetel. Maar doordat het scherm breder is, en minder hoog zal dit volgens Blackberry een betere ervaring geven.

Blackberry zegt dat uit een onderzoek is gekomen dat 66 letters op 1 lijn ideaal zijn. Maar de meeste smartphones geven echter maar 40 karakters weer op 1 lijn. De Blackberry Passport zal 60 karakters kunnen tonen op 1 horizontale lijn. Waardoor het 4,5 inch scherm ideaal zou zijn voor smartphone gebruikers die veel lezen en veel mailen.

Het keyboard op de Passport heeft iets grotere toetsen dan zijn voorgangers dit komt door de extra breedte van het toestel . Eveneens is het mogelijk om met je vingers te swipen over het toetsenbord om te navigeren, tekst selecteren, scrollen en wie weet wat nog meer voor mogelijkheden

 

 

Eveneens beschikt de Blackberry Passport over de BlackBerry Assistent, deze software is te vergelijken met bijvoorbeeld Siri op de iPhone en Google Voice op Android toestellen.

De randen van het toestel zijn afgewerkt in staal, wat het een mooi zakelijk en stevig karakter geeft. Het toestel zal 3GB RAM geheugen bevatten en een quad-core Snapdragon MSM8974 processor. Voor meer Blackberry Passport specificaties verwijzen we je graag naar onze specs pagina.

De Blackberry Passport wordt gezien als een 1 laatste poging Blackberry weer terug te krijgen op de smartphonemarkt. Wat ons betreft gaat ze dat lukken en wij zijn al helemaal om.
Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de launch van het toestel begin september. Waneer je dan Blackberry Passport kopen kan is nog niet helemaal duidelijk. Maar zodra we daar meer informatie over hebben zullen we je dit laten weten!

blackberry-passport-wit

De Blackberry Passport in het wit.

blackberry-passport-zwart

De Blackberry Passport in het zwart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *